Hoe werkt het?

WerkbonApp bestaat uit twee omgevingen: de web-portaal voor de planner
en één of meerder apps op de tablet voor de uitvoerder(s).
Hieronder staat stapsgewijs beschreven hoe je binnen 5 minuten
een account opzet en je tablet koppelt aan je eigen bedrijfsaccount.

Stap 1: Maak een account aan via de website en neem tenminste één licentie af

Voor elke tablet die je wilt koppelen aan je web-account dient een licentie aangeschaft te worden. Vanaf één licentie krijg je de beschikking over alle functionaliteiten op de web-portal zoals het planbord, track & trace en het aanmaken van werkbonnen via de webportaal.

Stap 2: Verbind je tablet of smartphone aan je web-account

De app kan heel simpel gekoppeld worden aan het web-account: voer het bedrijfs-id in op de app en klik op verbinden. Vanaf dat moment kunnen er werkbonnen gestuurd worden naar de tablet. Uiteraard is het ook mogelijk om nieuwe werkbonnen aan te maken vanaf de tablet.

Stap 3: Maak een werkbon aan op het web-account

Ga naar de tab Klaarzetten en maak eenvoudig een werkbon aan. Kies een datum en tijdstip voor uitvoering en selecteer uit het lijstje medewerkers wie de klus gaat doen. Vul de omschrijving in wat er gedaan moet worden en klik op de knop Klaarzetten. Zo simpel is het.

Stap 4: Werkbon eventueel bijwerken

Ga naar de tab Overzicht en klik op de knop Werkbon ophalen. Nu worden alle werkbonnen opgehaald die voor deze werknemer zijn bestemd. De werknemer ziet nu de dagplanning. Klik op de eerste bon en start de routeplanner om op de plaats van bestemming te komen.

Vul de uren en materialen in, voeg eventueel foto’s toe en laat de klant een handtekening zetten op de tablet. Klik op Verzenden en de bon wordt naar het web-account gestuurd. Bovendien krijgt de klant, het bedrijf en de werknemer automatisch een mailtje met een omschrijving van de werkzaamheden, uren en verbruikte materialen (pdf). De pdf is geheel instelbaar met jouw logo en in jouw kleuren. Professioneel.

Stap 5: Werkbon downloaden en versturen

De administratie ziet direct de compleet ingevulde werkbon op het webaccount. Hier kan een keurige gepersonaliseerde PDF met bedrijfslogo van gemaakt worden waar alle uren / materialen, handtekening klant en zelfs gemaakte foto’s op staan. Download de PDF en stop het bij de factuur voor een professionele indruk en zekerheid van een snelle betaling.

Optioneel: Stuur de werkbon direct door naar je boekhoudpakket

Heb je een koppeling met je boekhoudpakket? Dan komen de gemaakte bonnen direct als (concept)factuur in je boekhoudpakket zodat je factuur in een handomdraai is gemaakt. Geen administratie meer, geen gedoe.