Werkbonapp-hoe-smaakt-efficiency-eigenlijk

Hoe smaakt efficiency eigenlijk?

In onze vorige blog hadden wij het met u over personeel, zoals buitendienstmedewerkers, dat graag digitaal wil werken maar dat (nog) niet kan. Zij zullen maar moeilijk begrijpen dat er ook mensen zijn die dit wel kunnen maar het niet willen. Althans niet meteen. Hoe zit dat?

We vermoeden dat het met koudwatervrees te maken heeft. Een andere manier van werken is altijd even wennen en dat stellen we van nature graag uit. In de praktijk zien we ook klanten die na korte tijd toch weer even ‘voor het gemak’ teruggrijpen naar de papieren werkbon. Om wat later uiteindelijk definitief overstag te gaan en net als hun voorgangers te verzuchten dat ze dat eerder hadden moeten doen. We hebben dus slecht en goed nieuws. Omdat het journaal ook bestaat bij de gratie van het eerste, beginnen we daar maar mee.

‘Had ik het maar eerder gedaan’

U moet gewoon even door de ‘zure’ appel heen en de discipline opbrengen om een andere werkwijze te omarmen. Dat heeft u al zo vaak gedaan, denk aan een nieuw besturingssysteem op uw laptop of het installeren van digitale televisie. En hoe prettig werkt dat? Veel keus, eindeloos on demand films kijken en meerdere programma’s tegelijk opnemen. Had u het maar eerder gedaan. Ik weet niet of u kinderen heeft maar die van mij kijken me vreemd aan als ik met pen en papier aantekeningen maak. ‘Waarom spreek je het niet gewoon in en laat je het met een app direct in word omzetten?’, krijg ik dan te horen. En dat zijn misschien wel uw toekomstige klanten!

Vruchten plukken

Gelukkig zijn er ook steeds meer organisaties zoals woningbouwverenigingen die min of meer eisen dat partijen die met hen in zee gaan papierloos werken. Dan is de keus snel gemaakt. Daarmee zijn we beland bij het goede nieuws. Als de zure appel eenmaal is verteerd kunt u, om in fruittermen te blijven, de rijpe vruchten gaan plukken. U zult de zoete smaak proeven van overzicht en minder fouten en de bitterzoete smaak van een soepele planning met een knapperige bite van tijdwinst. Duur? Voor twee tientjes per maand werkt u al online, dat is een paar kilo fruit! Wij wensen u dan ook een voorspoedig en ‘fruitig’ 2017!